Ellinor

DIY: zebrakakor

DSC_0039

Du behöver:

4½-5 dl vetemjöl, börja gärna med 4½ dl och fyll på om det blir för kladdigt.

1 dl socker

200 g smör

Smaksättning:

2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

Glömt inte att ställa ugnen på 200 grader. Varmluftsugn 175 grader.

 

Såhär gör du:

1.Blanda ihop mjöl socker och smör till en deg.

2. Dela degen i två delar.

3. Blanda den ena degen med vaniljsocker och den andra med kakao.

4. DSC_0019

5. DSC_0021

6. DSC_0022

7. DSC_0025

8. DSC_0026

9. DSC_0029

10. DSC_0030

11. DSC_0031

12. DSC_0032

16. DSC_0033

17. DSC_0034

18. DSC_0036

Rulla in degen i bakplåtspapper och sätt in i frysen en stund för att den ska hårdna.

19. DSC_0037

 

Lägg på plåtar och låt vara inne i ugnen i cirka 10 minuter.

DSC_0040

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats