Ellinor

DIY: Korvbröd och hamburgerbröd

Det du behöver för att baka egna korvbröd/ hamburgerbröd är:

3 dl mjölk

25 gram jäst

0,5 tsk salt

4 matskedar olivolja

1 msk sirap

7,5 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

 

Såhär gör du:

1. Värm mjölken fingervarm. Tillsätt olivolja.

2. Lös upp jästen med saltet i lite av mjölken i en stor bunke.

3. Blanda i mjölet och resten av ingredienserna förutom 1 dl mjöl. Jag började att ”spara” 2 dl mjöl, degen får gärna vara lite klabbig för att kunna jäsa bättre.

4. Blanda degen tills den blir genomarbetad och börjar släppa från kanten i bunken. Knåda mellan 5-10 minuter. Du kan använda bakmaskin eller knåda för hand.

5. Låt degen jäsa under bakduk på en varm plats i en halvtimme.

6. Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den till en avlång limpa. Dela upp degen i 20 bitar.

7. Forma degbitarna till 15 cm långa korvbröd och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Om du vill göra hamburgerbröd så gör formar du degen till önskad storlek på hamburgerbröd istället.

8. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30 minuter.

9. Sätt ugnen på 200 grader.

10. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills korvbröden fått fin färg och är genombakat. Du kan pensla lite vatten på för att de ska få en finare yta.

Lägg gärna brödet i frysen om du inte ska äta det samma dag! Korvbröden är perfekta att ta med ut en dag när man ska pimpelfiska och grilla!

DSC_0107

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats